Dokładam swoją opinie do tematu. Forum jakby zamarło i próbuję trochę je ożywić.BialySzkwal pisze: ↑26 lut 2018, o 07:46A to zależy już tylko od motywacji która Cię do tego skłoniła. Zrób z tą informacją co chcesz.![]()
KOD
- Wujek_Dobra_Rada
Re: KOD
- Empelon
Za PO to chyba jeszcze KOD-u nie było. Bo też i nie było takiej skali łamania konstytucji/prawa/demokracji.Wujek_Dobra_Rada pisze:Kodziarze to sympatycy PO, to jak mieli protestować przeciwko swoim ?
Demokracja to nie jest stan zero-jedynkowy (jest idealna albo nie ma jej wcale).
Niech Wasz makaron zawsze będzie gorący a piwo zimne.
- Pablo-28
jakby popatrzeć to generalnie odgrzebuje same kotlety

Polityka może tylko poróżnić ludzi i lepiej tego tematu nie poruszać. Za PO Nas nie zarejestrowali to tym bardziej za PiS-u tego nie zrobią. Bo byśmy kk zaszkodzili.

A tak juz poza wszystkim to można zauważyć pewna dziwną prawidłowość - jak tylko krytykujesz PiS to już jesteś - "kodziarzem", "POwcem" itd. Tak jakby w tym kraju były tylko 2 opcje ...
wujek daj sobie na luzik

https://www.facebook.com/rekodzielnia.szydelkownia/
Polecam tym, którzy by chcieli fajne rzeczy z włóczki
- Wujek_Dobra_Rada
Zauważ że na tym forum jest aktywnych 5-6 osób, zakładanie na siłę nowych tematów o "dupie marynie" jest bez sensu. Skoro dany temat nie jest zamknięty to oznacza otwartą dyskusję i można dalej w nim pisać. To że temat jest założony 2 lata temu ma oznaczać iż nowi nie mogą w nim pisać ?
Założe nowy temat o KODzie to zaraz ktoś wyskoczy że już jest taki temat i po co nowy zakładam. Udzielam się również na innych forach, wcale nie muszę tu pisać skoro to problematyczne.
- BialySzkwal
W pełni się zgadzam, że założenie nowego tematu tylko po to, żeby napisać, że KOD to PO, byłoby bez sensu.Wujek_Dobra_Rada pisze: ↑28 lut 2018, o 12:29Zauważ że na tym forum jest aktywnych 5-6 osób, zakładanie na siłę nowych tematów o "dupie marynie" jest bez sensu. Skoro dany temat nie jest zamknięty to oznacza otwartą dyskusję i można dalej w nim pisać. To że temat jest założony 2 lata temu ma oznaczać iż nowi nie mogą w nim pisać ?
Założe nowy temat o KODzie to zaraz ktoś wyskoczy że już jest taki temat i po co nowy zakładam. Udzielam się również na innych forach, wcale nie muszę tu pisać skoro to problematyczne.

Nie ma też u nas zasady "nieodgrzewania kotletów", ale jeśli liczyłeś na dalszą dyskusję na temat KODu, to wiek posta na który odpowiadasz może mieć sporą korelację z uzyskanym merytorycznym odzewem.
Dlatego zwróciłem Ci uwagę na wiek dyskusji - żebyś nie czuł się zignorowany, jeśli nie doczekasz się odpowiedzi. Nie żeby Ci odmawiać prawa do wypowiadania się.
- Wujek_Dobra_Rada
Forum które nie jest aktywne umiera, znam to, bo już nie jedno na którym się udzielałem umarło z powodu braku aktywności. Zobacz na ilość postów które się pojawiały na początku tego forum oraz ilość osób udzielających się i na to samo aktualnie. Większa ilość nowych tematów i postów to Twoje. Rozkręcasz to forum jako jeden z nielicznych.BialySzkwal pisze: ↑28 lut 2018, o 16:42W pełni się zgadzam, że założenie nowego tematu tylko po to, żeby napisać, że KOD to PO, byłoby bez sensu.Wujek_Dobra_Rada pisze: ↑28 lut 2018, o 12:29Zauważ że na tym forum jest aktywnych 5-6 osób, zakładanie na siłę nowych tematów o "dupie marynie" jest bez sensu. Skoro dany temat nie jest zamknięty to oznacza otwartą dyskusję i można dalej w nim pisać. To że temat jest założony 2 lata temu ma oznaczać iż nowi nie mogą w nim pisać ?
Założe nowy temat o KODzie to zaraz ktoś wyskoczy że już jest taki temat i po co nowy zakładam. Udzielam się również na innych forach, wcale nie muszę tu pisać skoro to problematyczne.Podobnie bez sensu jest zakładanie tematów o "d. marynie". Forum IMHO ma służyć do wymiany informacji, nie do "bycia aktywnym".
Nie ma też u nas zasady "nieodgrzewania kotletów", ale jeśli liczyłeś na dalszą dyskusję na temat KODu, to wiek posta na który odpowiadasz może mieć sporą korelację z uzyskanym merytorycznym odzewem.
Dlatego zwróciłem Ci uwagę na wiek dyskusji - żebyś nie czuł się zignorowany, jeśli nie doczekasz się odpowiedzi. Nie żeby Ci odmawiać prawa do wypowiadania się.
- Pablo-28
Przypadek? Nie sądzę !Wujek_Dobra_Rada pisze: ↑28 lut 2018, o 20:11Forum które nie jest aktywne umiera, znam to, bo już nie jedno na którym się udzielałem umarło z powodu braku aktywności.

A teraz już tak na poważnie. Będąc również na różnych forach o różnej tematyce zauważam jedną prawidłowość - większość "przestawiło" się na FB. Tam można dotrzeć do szerszej grupy ludzi, no i łatwiej z smartfonika rzucic post lub przeczytać co tam nowego.Wujek_Dobra_Rada pisze: ↑28 lut 2018, o 20:11Zobacz na ilość postów które się pojawiały na początku tego forum oraz ilość osób udzielających się i na to samo aktualnie
łatwiej tworzyć wydarzenia i istnieje szansa, że większa ilość ludzi zobaczy funpage. Może kogoś wtedy dotknie macka jego makaronowatości.
No i trudno się spodziewać, że po 2 latach temat nadal będzie żył (bo jak kod zrobił się mało aktualny

- Asia
Tylko że nie wszyscy chcą mieć konto na fb, a nawet jeśli mają z przyczyn organizacyjnych, to mogą nie chcieć pisać. Jeśli fb nie spodoba się profil, to go wykasuje i miesiące czy lata zbierania dyskusji i ludzi, pójdzie do śmieci. Już nie mówię o znalezieniu starej dyskusji na fb i o tym że większość rozmów tam jest płytkich. Jak raz rzuciliśmy prośbę o pomysły na piracką wioskę na Woodstocku, to co jeden pomysł, to głupszy.
- BialySzkwal
Przekonałeś mnie, że trzeba forum reanimować nawet jeśli ma to oznaczać podejmowanie działań zmierzających wyłącznie do aktywizacji społeczności.

Asia pisze: ↑5 mar 2018, o 15:09Tylko że nie wszyscy chcą mieć konto na fb, a nawet jeśli mają z przyczyn organizacyjnych, to mogą nie chcieć pisać. Jeśli fb nie spodoba się profil, to go wykasuje i miesiące czy lata zbierania dyskusji i ludzi, pójdzie do śmieci. Już nie mówię o znalezieniu starej dyskusji na fb i o tym że większość rozmów tam jest płytkich. Jak raz rzuciliśmy prośbę o pomysły na piracką wioskę na Woodstocku, to co jeden pomysł, to głupszy.

- Pablo-28
Zarówno Asia jak i Biały macie rację. Wasze argumenty są dla mnie jasne i czytelne i wiadome od początku. Jak widać sam udzielam się w różnych tematach, żeby podtrzymać dyskusję.
Uwagi odnośnie FB są jedynie moją obserwacją z bytowania na różnych forach.
Sam dopiero wciągam się w działalność KLPS ogarniając bytowanie na forum jak i na FB.
Aczkolwiek informacje o spotkaniach są tylko na FB, a nie na forum (jak np. spotkanie we Wrocławiu 09.03.)
Uwagi odnośnie FB są jedynie moją obserwacją z bytowania na różnych forach.
Sam dopiero wciągam się w działalność KLPS ogarniając bytowanie na forum jak i na FB.
Aczkolwiek informacje o spotkaniach są tylko na FB, a nie na forum (jak np. spotkanie we Wrocławiu 09.03.)

- BialySzkwal
Są też na głównej.
- Krzysiu
- Kontaktowanie:
- Pablo-28
Na głównej powiadasz?
Ostatni post w dziale - Dolnosląskie - 2016

- Pablo-28
Tak kliknąłem. I tam dalej nie znalazłem tego czego szukałem. A na FB jest jako wydarzenie.
Naprawdę nie przekonujcie mnie do czegoś co jest dla mnie oczywiste - odnośnie forum. Aczkolwiek stwierdzam tylko fakt, że sporo rzeczy przeniosło się na FB.
Znak czasu
Naprawdę nie przekonujcie mnie do czegoś co jest dla mnie oczywiste - odnośnie forum. Aczkolwiek stwierdzam tylko fakt, że sporo rzeczy przeniosło się na FB.
Znak czasu

- BialySzkwal
To niedobrze. Znaczy mamy problemy z przepływem informacji...
Teraz to po herbacie, ale w przyszłości warto zgłaszać takie problemy do biura KLPS.
[EDIT]
Info na FB: https://www.facebook.com/events/1836870036611977/
Ostatni post na podforum Dolnośląskim: viewtopic.php?f=7&p=8822#p8822
- Pablo-28
Toteż mówię, że na FB znajdziesz szybciej, skomentujesz, odpowiesz. Dodasz szybkie info na parę godzin przed (tak jak to akurat nieszczęśliwie miało miejsce w tym przypadku) o chorobie i zmianie terminu spotkania. Jedno nie wyklucza drugiego i może się wspierać.BialySzkwal pisze: ↑11 mar 2018, o 01:28To niedobrze. Znaczy mamy problemy z przepływem informacji...

- Asia
Dawno, dawno temu prosiłam, aby przełożeni wrzucali na forum informacje o spotkaniach, niestety bez odzewu. Tak to jest, że np. w takiej Wa-wie potrafią mianować sobie pełno wielebnych, łącznie z takim od planszówek, ale nie potrafią przeznaczyć 2 minut na wklejenie info na forum.
- doradora
no niestety, dla niektórych forma forum stała się przestarzała i reagują na nią z niezrozumiałą agresją...
przydałaby się osoba, która zapanowałaby nad harmonogramami spotkań i wrzucała informacje o nich w różne miejsca, pogadam z OZ i jeśli nie przerośnie mnie ogrom internetów to się tym zajmę
przydałaby się osoba, która zapanowałaby nad harmonogramami spotkań i wrzucała informacje o nich w różne miejsca, pogadam z OZ i jeśli nie przerośnie mnie ogrom internetów to się tym zajmę
- BialySzkwal
Jakby co, to ja jestem z Królewca.
Z tą agresją mnie zaskoczyłaś. Poważnie?
- BialySzkwal
Heh, ciężko mi zrozumieć taką eskalację - choć sam na propozycję skorzystania z FB reaguję jak ortodoksyjny rabin częstowany słoniną...

Ciekawe, czy w FS jest filtrowany ruch do FB?