Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
3/4 puszki ananasa w plastrach (cała puszka ma 565 g)
3/4 średniego pora (biała część)
150 g sera gouda
1 duża czerwona papryka
4 łyżki majonezu
pieprz do smaku
kilka kropel cytryny
4 garście ugotowanego, drobnego makaronu
Por kroimy w cienkie plastry, paprykę w kostkę, a żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy fasolę i kukurydzę, ananas kroimy na cienkie słupki lub w drobną kostkę. Wszystko wrzucamy do dużej miski i mieszamy. Dodajemy też zimny makaron. Na koniec dorzucamy majonez, kropimy cytryną i sypiemy bardzo dużo pieprzu… no dobrze, pieprzu dodajemy do smaku, jak kto lubi 🙂 Znowu dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę żeby się przegryzło.
~Pasqda
